Financial lease, iets voor jou?

Als ondernemer moet je zuinig omgaan met cash geld. Je hebt het nodig om je debiteuren te financieren of om zakelijke kansen te benutten. De aanschaf van een auto kan haaks op dat doel staan. Een financial lease constructie kan een alternatief zijn. Maar is dat wel iets voor jou?

Hoe werkt financial lease? 
Financial Lease is niets anders dan een zakelijke lening voor een duurzaam product. Dat kan een machine zijn, maar ook een occasion. Bij een financial lease contract is de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de leaseauto totdat je alle termijnen betaald hebt. Na een vooraf afgesproken looptijd en betaling van een vast bedrag per maand, wordt je aan het einde eigenaar van de auto.

Laat je adviseren door Cars&Joy
Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken. Cars&Joy informeert je over de mogelijkheden en helpt je om een goede keuze te maken. Een professional die de regels van de AFM kent en respecteert. Hij weet hoe jouw ideale financial lease constructie eruit ziet en ook wat banken wel of niet accepteren. Maak gerust een afspraak.

Direct naar het financial lease aanbod
Ons financial lease aanbod geeft je een goede indruk van de mogelijkheden. De vermelde bedragen corresponderen met looptijden van 36, 48 en 60 maanden. We zijn daarbij uitgegaan van 20% aanbetaling en een slottermijn van 20% van de aanschafwaarde. Bij de zogenaamde BTW auto’s hebben we de BTW al uit het te financieren bedrag gehaald.

Offerte voor financial lease aanvragen?
Bereken zelf de aanschafprijs van jouw favoriete auto en laat Cars&Joy een offerte maken.

De voordelen van financial lease
Het voordeel van een financial lease contract is dat je zelf invloed hebt op je leenbedrag. Er zijn vier variabelen waarmee jij je maandbedrag beïnvloedt:

 • Aanschafwaarde
 • Aanschafwaarde

  De eerste variabele is de aanschafwaarde. Ga je een fiancial lease constructie aan voor een goedkopere occasion, dan gaat je maandbedrag in de regel omlaag omdat je minder hoeft te lenen. Wil je een duurdere occasion leasen, gaat je maandbedrag omhoog.

 • Aanbetaling
 • Aanbetaling

  Geld lenen kost geld, dus als je minder leent doordat je een aanbetaling doet op je auto, dan gaat je leenbedrag omlaag. En dus ook je maandbedrag. De aanbetaling op een auto kan verschillende vormen hebben. Je kunt een aanbetaling doen vanuit je lopende rekening of een spaarrekening. Let ook op onderstaande tips.

  Inruil is aanbetaling
  Als je nu al zakelijk een auto rijdt, dan wil je die auto misschien wel inruilen. De inruilwaarde van je huidige auto kun je ook als aanbetaling opnemen.

  BTW terugvragen
  Als ondernemer kun je je BTW terugvragen. In de berekeningen van onze adviseurs gaan we er altijd vanuit dat we de BTW terugvragen. Let echter wel op bij de zoektocht naar een andere auto. Niet elke occasion geeft de zelfde BTW teruggave. Een auto die altijd van een particulier is geweest (marge auto) heeft (veel) minder BTW teruggave dan een auto die van een bedrijf is geweest (BTW auto).

 • Looptijd
 • Looptijd

  Hoe langer het financial lease contract loopt, des te lager je maandbedrag. Je aflossing spreidt je immers over een langere periode. Maar let op. Als je langzamer aflost, dan betaal je ook meer rente. Een financial lease contract is niet gratis. Het is een lening waarvoor je rente betaalt. Daarnaast moet je ook rekening houden met de levensduur van je auto. Je wilt tenslotte niet dat je lening nog doorloopt terwijl je auto al niet meer door de APK komt.

 • Slottermijn
 • Slottermijn

  Stel je koopt nu een 1 jaar oude occasion en sluit een financial lease contract van 3 jaar, dan kun je overwegen om een slottermijn op te nemen met een wat hogere waarde en daarmee je maandbedrag verlagen. Maar pas op voor de valkuilen.

  1. Voorschot op verwacht resultaat
   Ondernemers die een voorschot nemen op het te verwachten resultaat en daarmee de slottermijn willen betalen, komen bedrogen uit als de resultaten tegenvallen.
  2. Slottermijn niet hoger dan restwaarde
   Als de restwaarde van je auto aan het einde van de looptijd lager is dan het bedrag van je slottermijn, loop je het risico dat je je restschuld niet kunt betalen. Speel op safe, houd het bedrag van je slottermijn altijd lager of gelijk aan de te verwachten restwaarde van je auto.